Izvoz v Fakturiranje

Izvoz v Fakturiranje nam omogoča, da se avtomatično pripravijo računi za občine in MIZŠ v modulu Fakturiranje z že priloženimi prilogami za doplačilo in poračun.

Od verzije 2022.06.001 naprej smo nadgradili izvoz v Fakturiranje. Uredili smo, da se v fascikel izdanega računa avtomatično prenese tako priloga »Doplačila« za tekoči mesec, kot tudi priloga »Poračun« za pretekle mesece.

Da se priloge prenesejo, jih je potrebno najprej shraniti v datoteko.


Najprej shranimo poračune.


Nato shranimo še Doplačilo za tekoči mesec.

Izvoz v Fakturiranje se izvede na ikoniOb kliku na »Izvoz v Fakturiranje« se nam odpre spodnje okno, kjer imamo na izbiro poleg filtrov, ki so bili na voljo že v starejših verzijah še izbiro »vrsta fascikla« ter »Javni fascikel«. Polji sta aktivni samo v primeru, da ima operater pravico dodajanja fasciklov. Izbrati moramo vrsto fascikla ter ali želimo, da je fascikel javni.S tem ko izberemo vrsto fascikla se nam na izdanem računu tvori fascikel, v katerem sta sedaj shranjeni obe priponki (tako Doplačila kot Poračun).Ob kliku na ikono Dokumenti  vidimo vse dokumente v fasciklu.


V primeru, ko operater nima pravice dodajanja fasciklov se program obnaša kot v starejših verzijah, to pomeni, da je potrebno na izdan račun ročno dodati priponko za poračune.
Poleg tega smo dopolnili, da si program ob izvozu v Fakturiranje zapomni vrednosti, ki smo jih izbrali pri predhodnem izvozu.


V tem prispevku